Goedemorgen allemaal, de duiven zijn om 07:00 gelost. succes allemaal.

Weersituatie 7 uur:


Update 15 juni 12:45 uur:

De lossingsvergunning van Niergnies is binnen!

Update 14 juni 20:30 uur:

Beste allen,

Voor de vluchten van dit weekend is het Hitteprotocol van kracht.

Het NPO bestuur

hitteprotocol-duivensport-versie-2-0-feb-2021.pdf (duivensportbond.nl)

Dit betekent voor ons dat er maximaal 20 duiven in de mand mogen.
De lossingsvergunning voor Niergnies is nog niet binnen, maar we verwachten deze morgenochtend. 

 

Beste leden, verenigingen,

Onze duiven kregen het wederom niet cadeau afgelopen weekend en mede hierdoor en ook met het oog op het welzijn van onze duiven heeft het NPO besloten om de vluchten M24 in te korten. Voor M24 geldt eenmalig een minimumafstand van 250 km waar dit normaliter 285 km is (300 – 5%). M24 blijft een midfond vlucht meetellend voor de Nationale Kampioenschappen.

Rekening houdend met deze minimale afstand van 250 km en in overleg met onze vervoerder Ruud den Dunnen, hebben we nu een lossingsvergunning aangevraagd voor Niergnies Golf, inkorven op vrijdag 16 juni in boxen van Noord Holland. Aantal duiven per mand is 20 i.vm. HITTEPROTOCOL, er zijn voor deze vlucht 3 ophaalroutes. 

Het NPO Bureau zal meewerken aan het verstrekken van lossingsvergunningen, we verwachten dan ook een vergunning voor deze losplaats te krijgen.

Of het Hitteprotocol eventueel van toepassing is op M24 zal woensdag worden besloten door het NPO. Zodra er nieuws is, melden we dit. 

 

SVP het aantal boxen doorgeven op de site voor a.s. woensdag 20:00 uur

SVP bij minder dan 100 duiven voor dinsdag 20:00 uur afmelden via secretarisafdeling6@gmail.com en ruud.den.dunnen@planet.nl zodat we tijdig de ophaalroute kunnen aanpassen.

Houd er rekening mee dat volgende week E25 ingekorfd wordt in manden van Zuid Holland, mocht u nog extra ZH manden nodig hebben, dan s.v.p. even contact opnemen met Ruud den Dunnen via ruud.den.dunnen@planet.nl

De kosten per duif van afgelopen vluchten zullen spoedig gecommuniceerd worden, maar i.v.m. een vakantie van onze Penningmeester heeft dit enige vertraging opgelopen. Excuses voor het ongemak. 

Kosten per duif M22: €1.60

Kosten per duif M24: €1.26