a.s. zaterdag 18 mei 2024 vliegen we de 2e midfond  wedvlucht M20, vanuit Pont St. Maxence

Inkorven donderdag 16 mei 2024 in boxen van Noord Holland

Aantal duiven per mand: 21

Er zijn 3 ophaalroutes, s.v.p het aantal boxen doorgeven op de site uiterlijk 20.00 uur dinsdag 14 mei 2024 

s.v.p. bij minder dan 100 duiven voor a.s. dinsdag 20:00 uur afmelden vervoer@afdeling5.nl en mbraspenning@hotmail.com
zodat we eventueel tijdig het ophaalschema kunnen aanpassen

Los :

Goedemorgen allemaal,   Het weer in heel België  is slecht. We hopen dat het front tegen de middag weg trekt. Volgende update rond 10:00 uur.

Het weer laat niet toe om vandaag te lossen, en morgen is het waarschijnlijk in Frankrijk nog slecht, daarom hebben we besloten uit te stellen naar morgen. En terug te rijden naar Quiévrain. Daar is het vanaf 10:00 uur verantwoord te lossen volgens de voorspellingen.   Tot morgen

De wedvlucht Quiévrain telt voor afdeling, kringen en verenigingen voor de Midfond kampioenschap. Nationaal kampioenschappen? moet nog uitgezocht worden.

Goedemorgen allemaal,  Het weer is zoals voorspelt op de losplaats nog niet goed. Dit moet volgens I.W.B. rond 10:00 uur open trekken, dus nog even geduld. Volgende update rond 10:00 uur.

Het weer in Quiévrain is op dit moment nog het zelfde als om 07:00 uur. Het gaat dus traag met opklaringen, het I.W.B. zegt dat het eraan komt, maar het kan wel richting 12:00 uur zijn. Nog geduld    Volgende update rond 12:00 uur.

Het weer is overal aan het opklaren behalve in Quiévrain, en dat was gisteren door de weerkundige mensen de eerste losplaats waar het zou opklaren om 10:00 uur. Ze zaten er weer helemaal naast. Wij gaan wachten tot 14:00 uur of we dan kunnen lossen en anders terug naar huis.  Volgende update rond 14:00 uur    Fijne Pinksterdagen!!!!!!!

We hebben besloten om de duiven terug naar Zevenhuizen te rijden, er heeft een groep de duiven van Velddriel afd. 7 om 13:00 uur   Gelost en vliegen nou nog boven de losplaats en een groep vloog richting Frankrijk. Dus wij hebben besloten niet te lossen. Volgende update rond 16:00 uur.

De wagens zijn op een half uur rijden van Zevenhuizen, dan moeten ze een uur staan dus rond 17:45 zou de eerste groep Den Helder, de Kust en Haarlem zoals de ophaal route is. Mits het weer goed is om 18:00 uur  Enkhuizen, Hoorn, Purmerend volgens de ophaal route. En de laatste 18:15 uur  Aalsmeer, Bovenkerk, Ouderkerk, Amsterdam, Amsterdam-Noord, Weesp, Muiderberg, en Zaandam  zie ophaal route. De laatste update rond 17:30 uur of het weer het toelaat zoals hierboven staat beschreven.

We gaan zoals beschreven met de eerste groep om17:45 uur. beginnen voor derest zie boven   Het weer is op de losplaats en vlieglijn goed.  Succes allemaal